Μεταχειρισμένα Σκάφη

Ψάχνετε για μεταχειρισμένο σκάφος και φοβάστε για όσμωση;
Πόσο καλά γνωρίζετε την κατάσταση των ηλεκτρολογικών και μηχανολογικών του σκάφους σας;
Έχει χτυπήσει το σκάφος σας και δεν γνωρίζετε ακριβώς την έκταση της ζημιάς του πολυεστέρα;
Έχετε προβλήματα υγρασίας στο σκάφος;
Αγοράζετε ή πουλάτε σκάφος και θέλετε να αξιολογήσετε την κατάσταση του;

Την απάντηση σε όλες τις παραπάνω ερωτήσεις έρχεται να δώσει η επιστήμη της θερμογραφίας. Αφαιρώντας τον παράγοντα τύχη, μια θερμογραφική επιθεώρηση μπορεί να δώσει με ακρίβεια, λύσεις απόλυτα τεκμηριωμένες σε καθημερινά ερωτήματα που προκύπτουν σε όλους όσους έχουν αγάπη με την θάλασσα και θέλουν να έχουν το κεφάλι του ήσυχο ότι αυτοί και οι αγαπημένοι τους είναι ασφαλείς σε ένα ταξίδι με το σκάφος τους.

Υπερθέρμανση εξωτερικής σύνδεσης 230V

Η θερμογραφική επιθεώρηση των ηλεκτρομηχανολογικών ενός σκάφους, μπορεί να προλάβει μια βλάβη πριν ακόμα αυτή συμβεί. Μπορεί να υποδείξει με μεγάλη επιτυχία, πιθανά επικίνδυνα σημεία, για πρόκληση πυρκαγιάς με ανυπολόγιστες συνέπειες.

Επιπλέον με την χρήση των θερμογραφικών ελέγχων, μπορεί να ελεγχθεί με ακρίβεια ο πολυεστέρας του σκάφους και να αποκαλυφθούν ζημιές, αποκολλήσεις, κενά και διάφορες ανωμαλίες που διαφορετικά δεν θα ήταν εμφανή στο απλό μάτι. Μια ακόμα σημαντική εφαρμογή της θερμογραφίας, είναι ο εντοπισμός υγρασίας στον πολυεστέρα του σκάφους, η οποία μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα χρήσιμη για την πρόωρη και στοχευμένη αποκατάσταση της, αποφεύγοντας έτσι δαπανηρές επισκευές.

 

 

Συνοψίζοντας λοιπόν, με την Θερμογραφία μπορούμε να επιθεωρήσουμε με μεγάλη επιτυχία τα ακόλουθα σημεία:

1) Ηλεκτρολογική εγκατάσταση

i) Κύκλωμα DC, πίνακες, καλωδιώσεις, μπαταρίες κλπ

ii) Κύκλωμα AC, πίνακες, καλώδια, εξωτερικές συνδέσεις

2) Μηχανολογικά μέρη

i) Κινητήρες, μηχανές εσωτερικής καύσης, εξατμίσεις

ii) Ρουλεμάν, αντλίες , ψυγεία

3) Γάστρα του σκάφους

i) Αποκολλήσεις και κενά του πολυεστέρα

ii) Ανίχνευση υγρασίας

iii) Επιθεώρηση κατάστασης ¨πριν και μετά¨ από επισκευή

iv) Καταγραφή εύρους ζημιάς μετά από χτύπημα

        Με την θερμογράφηση του σκάφους μπορείτε να δείτε πράγματα για αυτό όπως δεν τα έχετε ξαναδεί ποτέ  Οι θερμικές εικόνες του σκάφους μας υποδεικνύουν με μεγάλη ακρίβεια πιθανά σημεία που χρειάζονται άμεσα την προσοχή μας.

Ηλεκτρολογικός πίνακας 12V

Μια σωστή θερμογραφική επιθεώρηση μπορεί να σας εξασφαλίσει ταξίδια χωρίς δυσάρεστα απρόοπτα εντοπίζοντας βλάβες στα πολύ αρχικά τους στάδια. Η InfraSpec με την σημαντική εμπειρία στα μεταχειρισμένα σκάφη και την ενδελεχή ανάλυση των αποτελεσμάτων, σας παρέχει την σιγουριά που θα θέλατε να έχετε ταξιδεύοντας με το σκάφος σας.

 Μια θερμογραφική επιθεώρηση είναι οικονομική και μπορεί να σας γλιτώσει χρόνο και χρήμα από πολυέξοδες επισκευές που γίνονται πάντα εφόσον μας έχουν χαλάσει τις διακοπές με το σκάφος.

Μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να αξιολογήσετε την κατάσταση ενός σκάφους που θέλετε να αγοράσετε ή να πουλήσετε, με σκοπό να μην βρεθείτε μπροστά σε απρόοπτες καταστάσεις όταν θα είναι πλέον πολύ αργά!

Αποκόλληση πολυεστέρα στην γάστρα

Τέλος για εσάς που το σκάφος είναι επαγγελματικό και μια απροσδόκητη βλάβη θα στοιχίσει χρήματα και δυσαρεστημένους πελάτες, μια θερμογραφική επιθεώρηση μπορεί να γίνει ένας σημαντικός σύμμαχος σας στην προγνωστική συντήρηση του σκάφους σας.

 

 

 

 

Επιθεωρήσεις Θερμογραφίας σε Μεταχειρισμένα Σκάφη :

  1. Επιθεώρηση ηλεκτρολογικών και μηχανολογικών εγκαταστάσεων του σκάφους
  2. Επιθεώρηση σκάφους για εντοπισμό υγρασία (όσμωση κλπ.)
  3. Επιθεώρηση υφάλων  για εντοπισμό κρυφών ζημιών, αποκολλήσεων πολυεστέρα, ανωμαλιών στην κατασκευή
  4. Επιθεώρηση κατάστασης σκάφους για αγορά ή πώληση.

Συμπληρωματικές υπηρεσίες :

Η InfraSpec Engineering στα πλαίσια μιας ολοκληρωμένης παροχής τεχνικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών για την καταγραφή της κατάστασης και της συντήρησης του σκάφους σας, σας παρέχει τις ακόλουθες υπηρεσίες για ολοκληρωμένες Επιθεωρήσεις Σκαφών.

1) Επιθεώρηση Υπερήχων

Χρησιμοποιώντας την πλέον σύγχρονη τεχνική της ανάλυσης υπερήχων, μπορούμε με ακρίβεια να ελέγξουμε την στεγανότητα οποιουδήποτε σημείου του σκάφους και να εντοπίσουμε διαρροές, πριν ακόμα αυτό πέσει στο νερό!

Επιπλέον με την ανάλυση υπερήχων, μπορεί να γίνει έλεγχος της κατάστασης των κινητών μερών και ρουλεμαν με μεγάλη επιτυχία.

2) Ανάλυση Υγρών

Με την ανάλυση Υγρών (ελαίου, πετρελαίου), μπορούμε στα πλαίσια μιας πλήρης καταγραφής της κατάστασης ενός σκάφους, να ελέγξουμε την κατάσταση της μηχανής και να δούμε προβλήματα που πιθανόν μπορεί να προκύψουν στο μέλλον. Για κάθε ανάλυση, θα παραλάβετε αναλυτική αναφορά από πιστοποιημένο χημείο με πλήρη επεξήγηση όλων των αποτελεσμάτων.

3) Megger Test

Στα πλαίσια μιας ολοκληρωμένης επιθεώρησης ενός σκάφους παρέχουμε και μέτρηση της αντίστασης μόνωσης των αγωγών (Megger Test) για την βεβαίωση την σωστής και ασφαλής λειτουργίας της ηλεκτρολογικής εγκατάστασης τους σκάφους.

Γιατί την InfraSpec Engineering;

1) Το τεχνικό μας γραφείο εξειδικεύεται στον έλεγχο κατάστασης και επιθεώρηση λειτουργίας σκαφών. Δεν παρέχουμε τεχνικές εργασίες αποκατάστασης βλαβών. Έτσι εξασφαλίζουμε την μέγιστη αξιοπιστία των επιθεωρήσεων μας.

2) Η μεγάλη εμπειρία στην συντήρηση και επισκευή σκαφών σε συνδυασμό με τους Μη Καταστρεπτικούς Ελέγχους όπως η Θερμογραφία και τις απαραίτητες πιστοποιήσεις έχουν καταστήσει την InfraSpec Engineering το πρώτο τεχνικό γραφείο στην Ελλάδα στην παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών ελέγχου σε μεταχειρισμένα σκάφη. 

3) Γιατί η αναφορά από την Θερμογραφική Επιθεώρηση θα δώσει προστιθέμενη αξία στο σκάφος σας εφόσον θα υπάρχει μια πλήρης καταγραφή που θα πιστοποιεί γραπτώς και με θερμικές εικόνες την καλή κατάσταση στα σημαντικότερα σημεία του σκάφους.

4) Διαθέτουμε εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας, από τους καλύτερους οίκους κατασκευής θερμοκαμερών, για τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

5) Γιατί η InfraSpec Engineering παρέχει τον πιο πλήρη έλεγχο στα σημαντικότερα σημεία ενός σκάφους, και παραδίδει αναλυτικές αναφορές οι οποίες αποτυπώνουν με σαφήνεια την κατάσταση του σκάφους με την καλύτερη δυνατή τεκμηρίωση.

  

Συμπληρώστε τώρα, την αίτηση προσφοράς και θα έρθουμε άμεσα σε επικοινωνία μαζί σας,  ώστε να οργανώσουμε μαζί την επιθεώρηση του σκάφους που σας ενδιαφέρει.